Aktuelt

Poly i 2017 - Del 8 Hva betyr PolyNorge for deg?

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hvordan er det å være poly i Norge i dag? Gjennom en artikkelserie på 9 artikler skal vi prøve å komme litt under huden på mennesker som er poly. Her kommer ufiltrerte tanker og opplevelser rundt tema som berører ulike deler av det å være poly. I den nest siste artikkelen spurte vi ganske enkelt ha organisasjonen PolyNorge har betydd for folk. Vi fikk mange fine svar. Noen med utgangspunkt i poly som livsstil andre med utgangspunkt i poly som identitet. 

 

“Det er fantastisk å se at noen står frem og fronter denne livsstilen. Vi synes PolyNorge gjør en flott jobb, spesielt i media. Bevisstgjøring er et skritt på veien til å bli akseptert i samfunnet.”

Når jeg fikk vite om PolyNorge var det akkurat som et friskt vindpust strøk over meg. Det var en aha-opplevelse. "Det er ikke bare oss" husker jeg at jeg sa til samboeren min. Det har betydd mange nye bekjentskaper, noen nye venner, og et sted å dele erfaringer eller bekymringer og tanker med. Et vendepunkt i livet mitt!”

“PolyNorge har på kort tid «laga vei i vellinga». Enda er organisasjonen i sin ungdom, men jeg ser potensialet for at den kan få utrettet store ting.”

“PolyNorge er grunnen til at jeg turte slutte å fortrenge behovet og ønsket om polyamori. Har foreløpig kun vært med på lokale treff og her har jeg blitt tatt godt imot. Funnet mennesker jeg kan snakke med om disse tingene uten å være redd for å bli dømt. Organisasjonen er også en fin mulighet til å jobbe for et mer inkluderende samfunn hvor det er OK å ikke være A4. Det føles godt å være en del av dette fellesskapet og jeg håper jeg kan være med å gjøre det lettere for andre å slippe å skjule eller fortrenge den en er.”

“Det er jo utrolig fint å kunne være en del av et nettverk med likesinnede. Vi leser mange av artikkelene og spørsmålene som blir publisert i regi av PolyNorge. Ikke minst er det ekstremt viktig at noen tørr å ta i et tak for å bane vei for en bedre, mer åpen og tolerant fremtid. “

“Poly, møtte uttrykket første gang for omtrent 5 år siden, men da i form av Polly, følte beskrivelsen passet med en gang og Polly var jo litt søtt å si. For litt over et år siden ble jeg kjent med uttrykket Poly i forbindelse med PolyNorge. Det var da det ble virkelig for meg. Jeg ble kjent med et nettverk og konfrontert med ord og uttrykk som fikk meg til å tenke. Innså fort at jeg har vært poly hele livet og at det aldri har vært et bevisst valg, men er en del av hvem jeg er. Det har vært utrolig befriende å finne andre som ønsker det samme som meg, eller i det minste aksepterer meg og mine behov. Det å finne et nettverk, ord og  uttrykk har betydd mye for meg og  min selvfølelse. Jeg føler ikke lenger at det er noe galt med meg”

"For meg var PolyNorge som å komme hjem. Foreningens åpenhet og flotte inkluderende miljø fungerte litt som en trigger på selvtilliten. Nå var det ikke bare noen få som synes jeg var perfekt som jeg var. Jeg fant endelig plassen jeg hørte til i et sammensurium av forskjellige mennesker. Eneste felles vi har alle sammen er at vi er poly. PolyNorge er for meg et hjertevarmt miljø som inkludere absolutt alle. innvirkningen møtet med disse menneskene har hatt på meg er at jeg har blitt mer sikker på at å være seg selv er helt riktig."

“Gjennom Facebook-gruppene har jeg fått snakke med andre som faktisk forstår hva det vil si å være poly. Poly-folk er veldig ulike, men de har stort sett ikke monogami som sitt automatiske utgangspunkt når de skal forstå en situasjon. Det er en befrielse å snakke med andre poly-folk, når man ellers er vant til å bli møtt med vantro forvirring eller konservativ fordømmelse i resten av samfunnet. Jeg kan dele min frustrasjon, stille spørsmål, og dele gode råd, og blir møtt entusiasme, forståelse og støtte.”

“PolyNorge har latt meg komme i kontakt med likesinnede som over tid har hjulpet meg til å innse at jeg min kjærlighet ikke er feil. Det har gitt meg den styrken og mot til å åpne meg opp til partner, øke selvrespekten og selvkjærligheten. Et nydelig vesen i PolyNorge sa så pent at min måte å elske på ikke er feil, bare annerledes. Det var akkurat det jeg trengte å høre.”

“PolyNorge som organisasjon har også ført til at polyamori har blitt mer synlig i media og i samfunnet generelt. Dette er et steg på veien til en normalisering som vil gjøre det enklere for alle som vil å leve som poly. Jeg er utrolig takknemlig for den jobben som styret og de andre frivillige i PolyNorge gjør.”

“Jeg er veldig trygg på min refleksjon og syn på relasjoner. Jeg føler meg bare forut min tid. Så jeg føler ikke jeg trenger PolyNorge, men samtidig er det veldig kjekt å se at jeg ikke er alene i min refleksjon. Kjempe kjekt å se så mange medlemmer på facebook siden :)”


Neste uke avrunder vi denne artikkelserien med tema: Poly i 2027. Hvor tror du at vi står om 10 år. Hvordan er det å være poly i Norge etter at PolyNorge har jobbet for aksept og respekt i mange år. Kanskje PolyNorge ikke lengre er nødvendig? Tror du vi da har likeretter i ekteskapslovgivning for eksempel? Skriv gjerne ned dine tanker og del med oss. Bidrag sendes som alltid til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tags:

Om PolyNorge

PolyNorge er en interesseorganisasjon som har fokus på relasjonsmangfold i det norske samfunnet. Vi lever i et svært normstyrt samfunn med streng sosial kontroll. Det norske samfunnet er pr i dag svært mono-normativt. Mennesker som føler de ikke passer inn i forventningene om hvordan kjærlighetsliv og relasjoner bør se ut, føler seg ofte fremmedgjort. Foreningen ble opprettet for å gi nettopp disse individene en stemme, et trygt miljø og for å jobbe for et varmere og mer inkluderende samfunn.

©2024 PolyNorge

Søk

Medlemsinnlogging